Μικαέλλα Κυριακοπούλου

Μικαέλλα Κυριακοπούλου

Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών, DPO – Compliance Officer, Χρυσός Οδηγός

Η Μικαέλλα Κυριακοπούλου είναι Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω. Είναι Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών-Κανονιστικής Συμμόρφωσης και DPO στην ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ, και Εταίρος στην Δικηγορική Εταιρία «KLF LAW OFFICES”.  Έχει πολυετή εμπειρία ως Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών και Κανονιστικής Συμμόρφωσης, DPO, και Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου σε μεγάλους ομίλους επιχειρήσεων, η πλειοψηφία των οποίων ήταν εισηγμένες σε Ελληνικά και Διεθνή Χρηματιστήρια (ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ, VODAFONE GREECE, TRASTOR, ΠΗΓΑΣΟΣ). Είναι ειδικευμένη στο Εταιρικό και Εμπορικό Δίκαιο, στην Εταιρική Διακυβέρνηση, στο Ψηφιακό Marketing, στην Προστασία περί Προσωπικών Δεδομένων, σε διαδικασίες Εσωτερικού Ελέγχου, και στη Διοίκηση και χάραξη Στρατηγικής σε μεγάλους Δημόσιους και Ιδιωτικούς Οργανισμούς. Υπήρξε μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του Υπουργείου Επικοινωνιών και Συγκοινωνιών.  Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος  Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Είναι κάτοχος D.E.A. στο Εταιρικό και Οικονομικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris ΙΙ), και είναι Πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Είναι πιστοποιημένη DPO από την TUV, έχει παρακολουθήσει το εντατικό σεμινάριο για τους εσωτερικούς ελεγκτές του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών, και πολλά σεμινάρια σχετικά με την Εταιρική Διακυβέρνηση, την Επιχειρηματική Ηθική, την Διοίκηση Επιχειρήσεων και Ηγεσία, και την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Είναι παντρεμένη με τρία παιδιά. Υπήρξε επί μία 10ετία Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Κολλεγίου Αθηνών, και μέλος ΔΣ σε πολλά κοινωφελή σωματεία, ως εθελόντρια. Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.